keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pinssit

22.4.2015


Voi ei, myöhästyin ensimmäistä kertaa tämän jakson aikana. En kuitenkaan montaa minuuttia ja pääsin mukaan nopeasti. Päivän tehtävä oli suunnitella pinssit visuille Taitaja2015 kisoihin.


Selkeät ohjeet päivälle.

1. Tein taulun Pinterestiin:

2. Piirsin paperille luonnoksia ja skannasin ne.3. Valitsin mielestäni parhaan ideani ja työstin sitä illustratorilla. Tein pinssisarjan.
En muistanut pitää päivän aikana kuin lyhyen ruokatauon. Tehtävä oli kiva ja koin onnistumisen tunteita (:

Jokainen tulosti pinssiehdotuksensa A4:lle ja ne teipattiin äänestyksen ajaksi liitutaululle. ÄÄnestyksessä oli mukana visujen lisäksi myös tekstiilipuolen opiskelijat.
Minun pinssini valittin!(:Tässä kuvat pinssien teosta:


1 2

3 4

5 6 1. Tulostin pinssit tavalliselle A4:lle, kun olin muokannut ne illustratorilla oikean kokoisiksi (pinssien halkaisija on 59mm, mutta tein yksivärisestä pohjasta isomman, jotta pinsseihin ei jää valkoisia reunoja). 

2. Pinssit leikataan leikkurilla pyöreiksi. 

3.  ja 4. Pinssikoneeseen asetetaan pinssin osat. Se osa missä ei ole hakanneulaa laitetaan numerolla 1 merkattuun kohtaan ja neulajuttu laitetaan kohtaan 2. Tässä kohtaa on tärkeää miettiä miten päin sen laittaa, jotta pinssi tulee oikein päin. 

5. Paperi laitetaan tasaisen osan päälle ja sen päälle laitetaan ohut muovi. 

6. Kahvan alle käännetään ensin se, missä on kuva. Kahvaa taivutetaan alas ja pinssin puolikas jää kiinni ylös. Sitten käännetään pinssin toinen puolikas (neula) kahvan alle ja taivutetaan alas. 
Valmis pinssi!


Sisustustekstiilin pinssit.
Visujen pinssit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti